" Como el pintor prepara su tela, un alfarero la tierra, el intérpret prepara su cuerpo" (El cuerpo tiene sus razones, BERTHERAT, THERESE y BERNSTEIN, CAROL).

Amb aquesta frase va començar el taller de fisioteràpia per a Ils celebrat el passat dia 26 de març al Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra. Durant quatre hores, els 13 participats van poder seguir les explicacions i les recomanacions de la formadora Anna Gallinat, fisioterapeuta i Intèrpret de llengua de signes.

 

El taller es va dividir en 2 parts, una teòrica i una pràctica. A la primera part teòrica, es van tractar diferents conceptes com ara l'ergonomia, la somatització, la higiene postural i quines són les postures correctes en el moment de fer tan una interpretació dempeus com asseguda. La formadora va explicar quines són les parts del cos que es poden veure més afectades a l'hora d'interpretar i quins són els canvis posturals recomanables per tal d'evitar possibles problemes abans, durant i després de la interpretació.

Finalment, vam poder saber quines són les diferents patologies físiques que podem patir com a Ils i quina pot ser la seva prevenció i el seu tractament.En aquest punt es va incidir en la necessitat de realitzar escalfaments, estiraments i automassatges sempre que ens sigui possible i també es va remarcar la necessitat de fer bones respiracions, molt importants per tal d'augmentar d'una banda, la concentració i, de l'altre, per tenir una millor relaxació i d'aquesta manera poder controlar l'estrés. A la segona part del taller, es van poder posar en pràctica els conceptes explicats a la part teòrica. Els assistents, guiats per la formadora, van fer excercicis d'escalfament, estitaments així com automassatges i massatges en parella. El taller va finalitzar amb un exercici de relaxació guiada.

 

 
" Como el pintor prepara su tela, un alfarero la tierra, el intérpret prepara su cuerpo"  (El cuerpo tiene sus razones, BERTHERAT, THERESE y BERNSTEIN, CAROL).
Amb aquesta frase va començar el taller de fisioteràpia per a Ils celebrat el passat dia 26 de març al Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra. Durant quatre hores, els 13 participats van poder seguir les explicacions i les recomanacions de la formadora Anna Gallinat, fisioterapeuta i Intèrpret de llengua de signes.
El taller es va dividir en 2 parts, una teòrica i una pràctica. A la primera part teòrica, es van tractar diferents conceptes com ara l'ergonomia, la somatització, la higiene postural i quines són les postures correctes en el moment de fer tan una interpretació dempeus com asseguda.
La formadora va explicar quines són les parts del cos que es poden veure més afectades a l'hora d'interpretar i quins són els canvis posturals recomanables per tal d'evitar possibles problemes abans, durant i després de la interpretació.
Finalment, vam poder saber quines són les diferents patologies físiques que podem patir com a Ils i quina pot ser la seva prevenció i el seu tractament.En aquest punt es va incidir en la necessitat de realitzar escalfaments, estiraments i automassatges sempre que ens sigui possible i també es va remarcar la necessitat de fer bones respiracions, molt importants per tal d'augmentar d'una banda, la concentració i, de l'altre, per tenir una millor relaxació i d'aquesta manera poder controlar l'estrés.
A la segona part del taller, es van poder posar en pràctica els conceptes explicats a la part teòrica. Els assistents, guiats per la formadora, van fer excercicis d'escalfament, estitaments així com automassatges i massatges en parella. El taller va finalitzar amb un exercici de relaxació guiada.

 

 

   
© ®ACILS 2015